NL | EN

CHER MATTIJSSEN


Interactie, humor en verstilling. Bronzen beelden die ontroeren of vrolijk stemmen. Figuratieve, sfeervolle sculpturen in diverse warme patina kleuren.Cher Mattijssen (Delft 1961) heeft een geheel eigen, vaak elegante stijl, Nadat ze o.a. een opleiding volgde bij kunstenaar Jaap Hartman is Cher zich verder gaan bekwamen. Al vanaf 2006 maakt zij bronzen beelden, vrij en in opdracht

Cher boetseert in was, meestal zonder een echt vooropgezet plan. Ze zoekt naar een persoon of dier met een verhaal en een persoonlijkheid. Al werkend ontstaan zo bijvoorbeeld de twee kletsende dames, het meisje met nieuwe schoenen en de hond met zijn baasje op een bank..
Bij opdrachten werkt ze planmatig. Het contact vooraf met de opdrachtgever is van belang. De aanleiding voor de opdracht is voor Cher een inspiratiebron en de basis voor een succesvol ontwerp. Vele particulieren en organisaties weten haar dan ook te vinden voor de meest uiteenlopende opdrachten.

Cher exposeert bij toonaangevende galeries en op beurzen in Nederland, Frankrijk en Belgiƫ. Haar sculpturen vinden zo een nieuw thuis tot ver buiten de landgrenzen.


Bekijk hier mijn CV